Körömgomba kezelés

Körömgomba kezelés Budapesten

A körömgomba hő és fény érzékeny. A lézer fénye áthalad a körömlemezen, illetve a környező szöveteken, beleértve a körömágyat. A lézer fénye a gombában található pigmentekben nyelődik el, mely sötétebb, mint a környező szövetek, így a körömgomba sejtek felmelegszenek. A hőmérséklet, illetve az ismétlődő fény megöli a gombát, illetve annak spóráit.
A köröm természetes növekedésével felszínre kerül az új, egészséges köröm.
(amennyiben a lézer energiája nem nyelődik el a színeltérés miatt, aktív szenet felhelyezhetünk a kezelés idejére, mely elősegíti az energia elnyelődését.)
A lézer rövid robbanásokat okoz, mely a körömgombát célozza meg, és pusztítja el. Attól függően, hogy a körömgomba mely stádiumban van, illetve a kezelések gyakoriságától függ, hogy hány kezelésre van szükség.
A kezelések után a körömgomba teljesen el fog pusztulni. A köröm gyógyult attól függetlenül, hogy nem látunk azonnal változást. Az egészséges köröm a növekedés során fog látszani, amikor nem a beteg köröm növekszik tovább, hanem új egészséges körmöt látunk majd. Ezek az eredmények pár héten belül látszódni fognak. A teljes gyógyulás, illetve a teljes egészséges köröm felszínre jötte akár 6 hónapig is eltarthat.

Körömgomba típusai

Általános körömgomba:

A leggyakoribb formája a körömgombának. Az esetek 90 %-át a Trichophyton rubrum és Trichopyhyton mentagrophytes és további néhány %-át a Candidák okozzák.

Fehér felületi körömgomba:

Okozója a gomba felszíni elterjedése. A körömrétegekben fehér részek jönnek lére. A körömgombás fertőzéseknek a 10%-át ez a fajta gomba alkotja. Ezt a tüntet, gyakran félrekezelik, mint a keratinszemcséződés, mely nem azonos a körömgombával, azonban hasonló fehéres elszíneződést okoz a körmön. Ilyen esetekben laboratóriumi vizsgálat szükséges.

Proximal subungual onychomycosisis:

A körömgomba előfordulásának egyik leggyakoribb formája.

Candida körömfertőzés:

körmön a gomba elszaporodik, olyan személyeknél, akik gyakran merítik vízbe a kezüket. Különösen veszélyes, amennyiben az egyén rendelkezik bármilyen fertőzéssel.

Hogyan érkezzek a kezelésre?

Hozzunk magunkkal váltózoknit és váltócipőt. Az otthoni lábbeliket és zoknikat fertőtleníteni kell, hogy ne fertőződhessen vissza a köröm. A kórosan megvastagodott körmöt érdemes legalább 2mm-es vékonyra lereszelni, a kezelés hatékonyságának érdekében.

Milyen időközönként ismételjük a kezelést?

A hatékonyság és a visszafertőzés veszélyének megelőzése érdekében a heti 2 alkalom ideális a körömgomba kezeléséhez.

Kezelés után

A mélyen fekvő körömgomba annak arányában pusztul, hogy a lézer fénye milyen mélységben tud elnyelődni a körömágyban. A köröm fehérré válhat, az egészséges köröm elkezd kinőni.
A körömágybőr ápolásával elősegíthetjük az egészséges köröm regenerálódását, illetve megvédi a körmöt az állapot rosszabbodásától kezelés után.
Kerüljük a nem légáteresztő lábbelik használatát, uszodákat valamint törekedjünk a problémás köröm tisztán és szárazon tartására.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó beleegyező nyilatkozatot és tudnivalókat a Letölthető dokumentumok oldalunkon találja meg.